Met verve, thema 63e Brabantsedag

15-08-2022

MET VERVE 

De 63e Brabantsedag Heeze op zondag 28 augustus 2022 gaat in het teken staan van ‘Met verve’.
Het hertogdom Brabant heeft een rijke geschiedenis, óók in de schilderkunst. Daarom dit jaar het thema “Met verve”. Verwijzend naar de kunst van het verven, schilderen.

De themacommissie koos na ampel beraad voor deze kernachtige en speelse verwijzing naar de Brabantse schilderkunst. ‘Met verve’ knipoogt niet alleen naar verf en schilderen maar geldt ook als eerbetoon aan alle wagenbouwers en vrijwilligers die elk jaar weer met verve en gusto werken aan het evenement Brabantsedag.

Voor de uitwerking van het thema is een uitgebreide lijst samengesteld van schilders die voor 1 januari 1958 zijn geboren binnen de grenzen van het Hertogdom Brabant (volgens overzichtskaart 2011). De wagenbouwers kiezen van één van de schilders op deze lijst een schilderij (dus geen grafisch werk of tekening).

Ze mogen zich door dit schilderij op allerlei manieren laten inspireren (afbeelding, inspiratie/aanleiding, techniek, stroming etc.) maar het niet letterlijk weergeven. De afbeelding of het verhaal van het gekozen schilderij mag dus niet naverteld of -gebouwd worden en elke schilder mag in de grootste theaterparade van het jaar slechts één keer voorkomen.

Op de laatste zondag van augustus zal daarmee een kleurrijk en schilderachtig palet van zestien verschillende schilders door de straten van Heeze trekken.

Terug naar home