Vriendenkring Hopeloos algemeen winnaar van 61e Brabantsedag

27-08-2018

De 61e Brabantsedag Heeze kende een uitstekend verloop. Tegen de 40.000 gasten, zo schat de organisatie, genoten van het dagvullende programma op de Sfeer&Smaakpleinen, en van het hoogtepunt van dit belevenement: de grootste theaterparade van het jaar.

De weergoden waren Brabantsedag Heeze gunstig gezind. Met een zonnetje en wat lichte bewolking was het er de hele dag goed toeven.

De vele optredens op de pleinen vielen in goede aarde bij het massaal gekomen publiek. De zestien wagenbouwersgroepen met ruim 2.000 acteurs zorgden voor de grote publiekstrekker in Heeze, de theaterparade. Zij streden om de gulle gunst van het publiek en natuurlijk om de prijzen:

· Algemeen winnaar werd Vriendenkring Hopeloos, met Mierlo. De heksenjacht van 1595. Des Duivels! De heksen of de heksenjacht?
· Op de tweede plaats eindigde Bouwerij Skôn met Babyloniënbroek. Land van Misverstand. Onbegrip brengt het dorp zijn naam.
· Vriendenkring De Rijten behaalde in het algemeen klassement de derde plek met Diessen. De Hercules van Deusone: een verborgen verleden onthuld.

Bloed, Zweet en Tranen (BZ&T) won zowel de Persprijs als de HWV Publieksprijs (van de Heezer Winkeliers Vereniging) met Udenhout. Het verzonken kasteel: gij zult niet zondigen (tuam non peccabis).

De teneur bij de persjury was: ‘Het lijkt wel alsof de parade elk jaar naar een hoger niveau gaat’. Ook het publiek en de vakjury lieten zich lovend uit over de kwaliteit van de parade.

De volledige uitslag van de theaterparade van de 61e Brabantsedag is te vinden op brabantsedag.nl/uitslag.

Terug