Tour d'Heeze op 13 juni 2018 gezellig en bourgondisch

19-06-2018

De jaarlijkse activiteit Tour d'Heeze van de OSBD was dit jaar bij uitzondering niet per fiets maar per huifkar. Na de gastvrije ontvangst bij Hostellerie Vangaelen in Heeze kregen de aanwezige leden een rondrit door een stukje achterland van Heeze ofwel de mooie natuur die we in ons dorp hebben. Hobbelend over zandpaden kwamen ze aan bij de eerste tussenstop waar een biertje en een wijntje klaarstonden maar ook overheerlijke hapjes.

Onderweg moest er wel nagedacht worden over een aantal vraagstukken. Het puzzelelement tijdens deze Tour d'Heeze had alles te maken met de Brabantsedag. Aan de hand van de ontwerpen van de zestien groepen moest de bijpassende vriendengroep genoemd worden, het onderwerp en het startnummer in de optocht. De bonusvraag was een titel te verzinnen voor het thema in 2019.

Uiteindelijk waren er drie prijzen te vergeven, drie bekers en natuurlijke de eeuwige roem, en gaf de bonusvraag de doorslag. De nummer één en twee zaten slechts drie punten uit elkaar maar het thema van de winnaar 'Van paard tot Tesla' gaf voor de jury de doorslag. Tour d'Heeze werd afgesloten met een heerlijk diner bij Hostellerie Vangaelen onder het genot van een muzikaal trio dat Brabantse meezingers ten gehore bracht. Het was weer een echte Brabantse OSBD activiteit; gezellig en bourgondisch!Terug